sub

Információk, érdekességek

Homeopátiával utazási rosszullét, émelygés esetén

2022. június 04.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Amikor valaki az utazás közben rosszul van, gyakran találunk mögötte pszichoszomatikus okot, olyan régi élményt, amit oldva a probléma egészen meg is szűnhet. Ugyanakkor a gyógyulás folyamatát és az utazási betegség kialakulásának megelőzését támogathatjuk homeopátiás kezeléssel.  

Sepia

A sepia, más néven a tintahal, egy nagyon fontos “női szer“, amely különösen a terhesség alatti émelygésnél vált be: bármilyen konyhai szag undorérzést vált ki, de az ételek látványa és szaga is megerősíti az émelygést és hányingert. A gyomorban üresség-érzés jelentkezik, valamint hús és tej elleni idegenkedés lép fel.

Arsenicum album

Ha az utazás miatt az egyén szorong, valamint az általános gyógyszer képe is ezt mutatja, akkor a legjobb ez a szer. A lelki terápiás (pszichoterápia, relaxációs eljárások, NLP, kineziológia) kezelések mellett is ezt szokás adni általános szernek, ha a homeopata mást nem ajánl helyette.

Cocculus

A cocculus, más néven a halmaszlag, különösen a gyermekek utazási rosszullétének kezelésénél vált be. Az utazási panaszokat, mint például az émelygést, amely görcsös ásítással és böfögéssel kezdődik, valamint a hányást repülés illetve autózás válthatja ki. Szédülés és végtagi remegés is jelentkezhet.

Tabacum

Amikor utazik vagy repül, olyan panaszok léphetnek fel, amelyek esetleg egy cigaretta elszívására emlékeztetik. Ha kimondottan rosszul van, szédül, akár hányinger is jelentkezhet. Izzadságcseppek jelennek meg a homlokán, hideg remegése van, vérkeringése felborul, szédül, sápadt, és kimondottan vágyik a friss levegőre.

A homeopátia egy vitatott, mégis sokak által alkalmazott és kedvelt gyógymód. A szerekben a hatóanyag vegyileg kimutatható módon nincs jelen, csak a rezgés, amit az adott hatóanyag képvisel. Ha a fentiek közt magunktól nem találunk olyan szert, ami megfelelő volna, akkor érdemes egyrészt homeopata orvoshoz fordulni, aki igény szerint komplex kezelést ad, illetve egyúttal olyan terapautához, aki a probléma oki szintjét tudja kezelni.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.
forrás: Harmonet.hu