sub

Információk, érdekességek

Rossz táplálkozási szokások:

2008. március 18.

hagyjunk fel velük!


Nagyon el tudunk keseredni, ha felszedünk néhány kilót, és nem kevésbé félünk attól, hogy további hízásnak indulunk... Majd eljön a pillanat, amikor úgy véljük, nem halasztgathatjuk tovább: tennünk kell valamit! De mielõtt még bármilyen fogyókúrába kezdenénk, célszerû változtatnunk rossz táplálkozási szokásainkon. Ha vannak... Ehhez igyekszünk az alábbiakban jó tanácsokkal szolgálni, néhány jellemzõ példa segítségével. Annak érdekében, hogy kerüljön minél közelebb a cél: nyerjük vissza korábbi, karcsú alakunkat!


A sófogyasztás mérséklésével is csökkenthetõ az elhízott gyermekek szám

2008. március 03.

A gyermekek sófogyasztásának csökkentése a megivott cukrozott üdítõitalok mennyiségét is csökkenti, ezáltal csökkenhet az elhízás, a magasvérnyomás és a felnõttkorban kialakuló szívinfarktus és stroke kockázata - derül ki az Amerikai Szívtársaság által kiadott Hypertension címû folyóirat legfrissebb számából.


A koleszterinszint csökkentése táplálkozásunkkal

2008. március 02.

A megfelelõ mennyiségben jelenlévõ koleszterin alapvetõ fontosságú a szervezet anyagcsere-folyamatainak optimális mûködéséhez, azonban ha a vér koleszterinszintje hosszabb távon meghaladja a normálértéket, akkor érelmeszesedés és más szívbetegségek alakulhatnak ki: Magyarországon a magas koleszterinszint az egyik legjellemzõbb rizikófaktor. Cikkünkben dietetikus szerzõnk segítségével tekintjük át a magas koleszterinszint étrendi csökkentésének lehetõségeit: mit együnk és milyen ételeket kerüljünk, ha csökkenteni szeretnénk a koleszterinszintünket?


Tavasz, diéta, böjt - 2. rész

2008. március 01.

Ügyeljen a fokozatosságra!

 

A böjtre felkészülni is szükséges, illetve azt megtörni is csak fokozatosan, módszeresen szabad. Böjt elõtt napról - napra csökkentsük a táplálékbevitelt, hagyjuk el a zsírokat, a sót, a cukrot, a húsnemûket, a tejtermékeket, és térjünk át csupán a növényi táplálékok fogyasztására, majd azt is fokozatosan hagyjuk el.


A túl sós ételek és a cukros üdítõk elhízáshoz vezetnek

2008. március 01.

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány kiadott kommentárja a túlzott sófogyasztás veszélyeirõl.


A gyermekek só fogyasztásának csökkentése a megivott cukrozott üdítõitalok mennyiségét is csökkenti. Ezáltal csökken az elhízás, a magas vérnyomás és felnõttkorban kialakuló szívinfarktus és stroke kockázata - derül ki az Amerikai Szívtársaság által kiadott Hypertension folyóirat legfrissebb számából.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...247248249...277