sub

Információk, érdekességek

Utálsz dolgozni? 5 vidító tipp, hogy kibírd!

2018. augusztus 15.

Egyre nehezebben bírod zárt helyen és zárt időben? Legszívesebben lelépnél egy hátizsákkal? Úgy vonz a szabad ég, hogy már egy kicsit sem tudsz a munkádra figyelni?  

  1. Reggel próbáld nagyon intenzíven kezdeni a napot! Indíts ginseng teával, vedd előre azokat a feladatokat, amiket már napok óta halogatsz! Azt a munkád csináld meg először, amihez legkevésbé fűlik a fogad. így kisebb lesz a lelkiismeret furdalásod.
  2. Ha végeztél, akkor nézz meg a barátnőid által küldött vicces e-mailek közül néhányat. Ha csupa viccmentes barátod van, akkor játssz a HarmoNet húsvéti oldalán egy kicsit, gurítsd a tojásokat, vagy kérj vicces locsoló versikéket!
  3. Ebéd előtt végezz valami olyat, ami legalább 3 másik embernek jó. Cináljatok valami közös munkát a kollégákkal, vagy legalább főzz nekik egy teát, vagy szaladj ki te a büfébe. Ezzel is legalább egy kicsit kiszabadítod magad a rabigából.
  4. Az ebédszünetet indítsd sétával – ma ne az üzemi kajáldában egyél, ha lehet, hanem sétálj ki egy közeli étkezdébe, élvezd a napsütést. Elhívhatod magaddal pár kollégádat is, ha éppen nem túl nagy a hajtás.
  5. Az utolsó tippünk éppen az, amit egyébként is éppen csinálsz. Olvasgass a neten! Egész ártatlan dolog, és meseszép nyaralós, képeket nézegethetsz. Ezen kívül itt bukhatsz le legkevésbé, hogy eszed ágában sincs dolgozni!

A léhűtés nem mehet túl sokáig – egyszer csak lebuksz – tehát nem érdemes túl sokszor bevetni, de egy-egy napot mindenki kibír. Te főleg – mert a tudatos léhűtés néhanapján tuti kaland, - a cég szintén, az ügyfelek, a munkatársak is elnézik. Ha azonban végleg teli a hócipőd a melóhelyeddel, akkor nem a kibúvó trükköket kell keresni, hanem ideje van váltani!

forrás: Harmonet