sub

Információk, érdekességek

Töltsd hasznosan a karanténidőt! - Tavaszi ruhatárrendezés

2020. március 27.

A tavaszi ruhatárrendezés nem pusztán a meglévő ruháink átválogatása, hanem egy lelki újjászületés, melynek során megszabadulunk mindattól, ami már nem szolgálja a javunkat, és teret engedünk valami újnak. Íme, néhány tipp arra vonatkozóan, hogy hogyan szelektáljunk!  

Nagyon nagy különbség van a “megvettem, mert olyan szép, majd jó lesz valamire” vagy az “imádom magamon” ruhák között.

Mi a különbség a kettő között?

Az első esetben tipikusan a ruha szépségét és különlegességét visszük haza, csodálattal adózva tekintünk rá, mint valami műtárgyra.

A második esetben viszont sikerül egy olyan kincset találni, mely boldoggá tesz mindig, akárhányszor csak felvesszük.

Aki vett már részt nálam stílustanácsadáson, pontosan tudja mi módon kerül be helytelenül az egyik, és mit tehetünk annak érdekében, hogy a helyesen választott ruhák száma gyarapodjon a ruhásszekrényben.

Mivel jelenleg egy olyan helyzet alakult ki a világban, ahol a lakásainkat elhagyni nem igazán célszerű, mégis sokan szeretnénk kihasználni a lehetőséget egy jó kis ruhatárrendezésre is, álljon itt néhány tipp, hogy miként tehetjük ezt meg hatékonyan.

Hogyan kezdjünk hozzá?

1. Szedjünk ki mindent a szekrényből. Teljesen. Így kénytelen vagyunk minden egyes darabbal külön foglalkozni. Nem maradnak benne évek óta túlélő darabok.

2. Válogassuk szét a ruhákat színek szerint. Ennek segítségével látni fogjuk milyen árnyalatok vannak túlsúlyban és melyek azok, amelyek esetleg hiányoznak. Mindenkinek minden szín jól áll, csak a megfelelő árnyalatban.

3. Takarítsuk ki a szekrényt. Legyen kellemes illata. Polcai legyenek tiszták, ahova csak és kizárólag már a válogatott és értékes darabok kerülhetnek vissza.

Hogyan szelektáljunk?

4. Gondoljuk végig, milyen célból és hova szükséges felöltöznünk az elkövetkező egy év során. Milyen öltözetben képviseljük munkánkat a hétköznapok során? A klasszikus értelemben vett üzleti öltözködés szükséges? Hogyan jelenünk meg gyermekeinkkel, barátainkkal, mit veszünk fel családi összejövetelekre, rendezvényekre? Mire van szükségünk igazán?

5. Szabaduljunk meg a már nem helyrehozható holmiktól. Az izzadásgátló stifttől elsárgult, a mosás során kifakult, az anyagában kopott, sérült és daraboktól váljunk meg.

6. Hozzuk helyre azokat, amiket még szeretünk és lehet. Bolyhos a kedvenc pulóver? Van otthon hozzá ruhaborotva? Tegyük egy kupacba a gondozásra váró darabokat. Frissítsük fel őket.

7. A méretben már túl kicsi vagy túl nagy darabok feleslegesek, ha testsúlyunk évek óta nem változik. Előbb fogyjunk le, hízzunk meg, sportoljunk, ha ez a cél, de előbb teljesítsük ezeket a céljaikat és ha elérjük, jutalmul vegyünk magunknak új darabokat.
8. Vannak átalakításra váló ruháink? Kerüljenek szintén egy kupacba majd zacskóba és jussanak el a megfelelő szakemberhez átalakítás céljából.

9. A legfontosabb szabály! Ami nem “igen”, az “nem”. A “talán” holmik foglalják leginkább a helyet, feleslegesen.

10. Sokkal értékesebb ha kevesebb, de 100%-ban minden igényt kielégítő ruhákból áll össze a ruhatárunk, vagyis megfelelő árnyalatú, megfelelő méretű és nekünk való stílusú darabjaink vannak pusztán a szekrényünkben átláthatóan, mint ha millió felesleges darabunk lenne, hatalmas összegeket hiába elköltve.

11. Gondoljuk végig mi legyen a kiszanált darabok sorsa, tudjuk-e hasznosítani őket más célra. Van köztük eladható vagy elajándékozható?

A szerző szín- és stílustanácsadó. Tudj meg róla többet!

forrás: Harmonet.hu