sub

Információk, érdekességek

Nagy Adri: Eltűntek a legnagyobb félelmeim – Az anyaság türelemre tanítja a gyönyörű énekesnőt

2018. október 01.

Az anyaság minden pillanatát ajándékként éli meg Nagy Adri, aki néhány hete adott életet első gyermekének, Benedeknek. Az énekesnő várandósága alatt azt hitte, majd afféle “mindent túlaggódó anyuka” lesz, a gyakorlat azonban neki is önbizalmat ad. Egyedül a kisbabájára neheztelő kutyusa miatt volt az első hetekben rossz érzése, de ezen a területen is kezd helyreállni a családi harmónia, miközben a mindig pörgő és mozgalmas életet élő Adri is türelmet tanul.

„Egyelőre elég hullámzó az éjszakai ritmus, Benedek 2-3 óránként felébreszt minket, de ez az ilyen korú kisbabáknál még teljesen természetes” – meséli Nagy Adri. „Talán a fürdetés és a vacsora az egyetlen fix pontja az életünknek, de már most sokkal többet hagy minket aludni, mint amikor kéthetes volt.”

A művész és családtagjai a legnagyobb melegben inkább otthon hűsöltek, és általában csak késő délután mozdultak ki, hogy sétálni induljanak Benedekkel. „Már a kutyusunk is örömmel velünk tart. Az első néhány hétben nagyon neheztelt rám Benedek miatt, eléggé kétségbe is estem, hogy kutyusunk ilyen nehezen viseli az új családtagot” – osztja meg tapasztalatait az énekesnő. „Nyilván eddig ő volt számunkra a világ közepe, így neki is fel kellett dolgoznia, hogy lett egy másik igazán fontos pontja az életünknek. Szerencsére a kapcsolatunk kezd újra a régi lenni. Amikor pedig Benedek majd egy-egy kiflicsücsköt dob le neki az etetőszékből, akkor szerintem már repesni fog az örömtől…”

Adri azt is elárulta, sokkal lazábban éli meg az anyaságot, mint azt előre gondolta. „Ha Benedek alszik, működik a légzésfigyelő, és nem aggódom olyan sokat, mint előre elképzeltem. Benedek gyorsabban nő és fejlődik, mint az átlagos babák, én pedig ösztönösen veszek részt a kis dolgaiban, és közben eltűntek a legnagyobb félelmeim is. A Czeizel Intézetben végzett három testtájas, Benedek hathetes korában elvégzett csecsemőultrahang is megnyugtatta az énekesnőt, hogy kisfiával minden a legnagyobb rendben van. „Én a prevencióban hiszek, így fontosnak tartom, hogy Benedek minden fontos vizsgálaton átessen” – hangsúlyozta Adri, aki tudja, számos olyan betegség létezik, amelyek a magzati életben még nem mutatkoznak, így kialakulásuk, illetve azonosításuk csak a megszületés után lehetséges. A korszerű ultrahangos szűrővizsgálatnak köszönhetően azonban az esetlegesen feltárt eltérések és rendellenességek idejekorán, már a tünetek megjelenése előtt kezelhetővé válnak.

„Már ez alatt a pár hét alatt is rengeteget tanultam” – fejti ki az anyaság kapcsán a gyönyörű énekesnő. „Eddig nagyon szabad voltam, jöttem-mentem, intézkedtem. Most minden percemet Benedekkel töltöm. Nem voltam soha türelmes típus, így most a türelmet is tanulom a kisfiam mellett. Van, hogy egy óra, míg elalszik, mégsem érzem tehernek megélni ezeket a pillanatokat. Most ő a legfontosabb, az ő igényei, érzései kerültek előtérbe, és ez így van rendjén.”

forrás: Bébik.hu