sub

Információk, érdekességek

Hogyan változtasd meg az életed?

2019. június 11.

Sokan reménykednek abban, hogy léteznek olyan "csodamódszerek", amelyekkel egycsapásra megváltoztathatjuk az életünket, megoldhatjuk régóta húzódó komoly problémáinkat. Én nem találkoztam eddig ilyen módszerrel, bár sok mindent kipróbáltam, és sok közülük hatékonynak bizonyult az életem különféle területein. Úgy gondolom, a titkon talán mindenki által vágyott csodamódszer sajnos nem létezik: nem szabadulhatsz meg varázsütésre a negatív tulajdonságaidtól - lépésről lépésre kell őket szeretettel átalakítani, még inkább elfogadni.  

Nem találhatod meg a jól működő, boldog párkapcsolatot addig, amíg elég éretté nem válsz rá, és amíg össze nem csiszolódtok minden téren (ami akár éveket is igénybe vehet). Nem hiszek a gyors meggazdagodást ígérő pénzügyi módszerekben ugyanúgy, ahogy a harmadik szem megnyitásával kierőszakolt „megvilágosodásban” sem. Bár felgyorsult világunkban mindent azonnal akarunk, az önfejlesztés lassú, kitérőkkel, kanyarokkal és visszaesésekkel járó, mély rétegekbe lenyúló folyamat, ami már önmagában türelemre, elfogadásra, szeretetre tanít .

Ez az, amit a spirituális útra tévedők, a saját miértjeik után kutatók gyakran elfelejtenek, amikor azonnali megoldásokat keresnek, és amikor a századik módszerről is kiderül, hogy ez sem hozta meg az átütő sikert. Sokan ilyenkor csalódottan legyintenek és inkább lemondanak az önismeretről. Sajnos  az egyes módszerek képviselői sokszor tesznek is arról, hogy marketinges hevületükben túlzásokba esve olyasmit állítsanak, amit nem lehet elvárni egyetlen spirituális, önfejlesztő irányzattól sem.
Merthogy egyik sem fogja megoldani HELYETTED az életedet. Az önmagunkért vállalt felelősséget nem kerülhetjük ki, akármilyen módszert is választunk a fejlődéshez.

Ez alól nem kivétel egyetlen önismereti módszer sem! Érdemes kitartóan és nyitott szívvel, elmével kutakodnod, akár több időt is rászánva arra, hogy megtaláld, mi az, ami nálad beválik – és akár többet is használhatsz természetesen egyszerre. Az érzékelésed folyamatosan finomodni fog és egyre mélyebb rétegekbe fogsz tudni leásni önmagadban.
Számomra az egyik leghatékonyabb módszer a spirituális választerápia (svt), de ez az eljárás sem veszi le a felelősség terhét a vállunkról. Mi az, ami miatt mégis különösen hatékony?

- Ezzel a módszerrel lemehetsz a gyökerekig!
Az svt képes a probléma legmélyére hatolva az eredendő  gyökérokot feltárni és kitisztítani. Hogyan? Magas tudatosságú lélekrészünk, a Felső Énünk olyan bölcsességgel és széles körű rálátással rendelkezik az életünkre, amilyennel mi magunk nem. Ebből a perspektívából könnyebb átlátni, miből is ered az a félelem, trauma, betegség, párkapcsolati diszharmónia, vagy bármi más, amit szeretnénk megoldani.

- Megkönnyíti a problémák megoldását, a változtatást
Alkalmas konkrét helyzetek, átfogó életterületek gátló tényezőinek megszüntetésére – a blokkoló energiák eltávolításával sokkal könnyebben oldhatjuk meg a korábban nagy kihívást jelentő helyzeteket. A technikát használhatjuk a legkülönfélébb élethelyzetekre, hogy minden a lehető legjobb módon történjen, legyen szó akár egy lakáseladásról, egy tárgyalásról, munkahelyváltásról, családalapításról, egy vizsgáról, egy tisztázandó konfliktusról.

- Konkrét gyakorlati útmutatást kapsz a legmagasabb tudatossági szintekről
Nemcsak spirituális oldásra és tisztításra alkalmas, hanem útmutatást nyújt kézzelfogható tanácsok formájában a gyakorlati életben. A megoldási javaslatok a kliens Felső Énjétől származnak, a már említett magasabb tudatossági szintről, amely mentes az emberi korlátoktól, mint például egó, szűklátókörűség, beleragadás a helyzetbe, kilátástalanság, személyes érintettség és negatív érzelmek, amelyek akadályozhatnak a tisztánlátásban stb.

- Remekül alkalmazható az önfejlesztésre
Magasabb tudatosságú lélekrészünkkel együtt dolgozva képesek vagyunk azt az utat járni, ami számunkra minden szempontból a legmegfelelőbb. Könnyebbé válik a saját belső vezetésünket követni, meghallani a belső hangot, hallgatni az ösztöneinkre és meghozni a jó döntéseket.

Mi az, amire nem alkalmas a spirituális választerápia?
- Betegségek diagnosztizálása és fizikai gyógyítás

A módszer nem alkalmas betegségek diagnosztizálására és nem nyújt fizikai jellegű gyógyítást (amit egy orvos, természetgyógyász stb. ). Ugyanakkor gyakran javulás tapasztalható a kliensek fizikai állapotában és gyógyulások is történnek szép számmal, miután svt-vel megszüntettük a betegséget kiváltó okokat. Azonban az svt semmilyen körülmények között nem helyettesíti az orvosi konzultációt és a szakszerű gyógykezelést!

- Nem oldja meg helyetted az életedet!
A fizikai síkon minden változtatást nekünk kell végrehajtanunk, a szükséges lépéseket nekünk kell megtennünk, hiszen ha mi nem állunk készen a cselekvésre, akkor semmi nem fog történni. Svt-vel kitisztíthatjuk az adott életterületet, ami lehetővé teszi, hogy sokkal könnyebben vigyük végbe a terveinket, de a megvalósításért nekünk kell dolgoznunk.

Kolontár Elvira

forrás: Harmonet