sub

Információk, érdekességek

A változás a döntéssel kezdődik

2018. november 16.

Ahogy Shakespeare nagyon éleslátóan megjegyezte: "a hiba nem a csillagokban van, hanem bennünk".  

Bármelyik nap, amikor csak akarjuk, összeszedhetjük magunkat, és megváltoztathatunk mindent. Bármelyik nap kinyithatjuk azt a könyvet, ami új tudás előtt nyitja meg az elménket. Bármelyik nap belekezdhetünk valami újba. Bármelyik nap elkezdhetjük megváltoztatni az életünket. Megtehetjük most rögtön, vagy a jövő héten, a jövő hónapban, a jövő évben.

Azt is választhatjuk, hogy nem teszünk semmit. Színlelhetünk, cselekvés helyett. És ha nem tetszik az ötlet, hogy megváltoztassuk saját magunkat, akkor olyanok is maradhatunk, amilyenek vagyunk. Választhatjuk a pihenést a munka helyett, a szórakozást a tanulás helyett, a hazugságot az igazság helyett, a kétséget a biztonság helyett. 

Miénk a döntés. De míg átkozzuk az eredményt, folyamatosan tápláljuk annak okát. Ahogy Shakespeare nagyon éleslátóan megjegyezte: „a hiba nem a csillagokban van, hanem bennünk”. A körülményeinket mi magunk teremtettük múltbéli döntéseinkkel. Miénk a lehetőség és a felelősség, hogy elkezdjünk jobb döntéseket hozni – már most rögtön.

Azoknak, akik jobb életet keresnek, nem válaszokra van szükségük, sem pedig több időre, hogy átgondolják a dolgokat, hogy jobb döntésre jussanak. Az igazságra van szükségük. A teljes igazságra van szükségük. És semmi másra nincs szükségük, csak az igazságra. Nem engedhetjük meg, hogy a mindennapos döntéseinkben elkövetett hibák tévútra vezessenek minket. Vissza kell térnünk azokhoz az alapvető dolgokhoz, amelyek valójában meghatározzák, hogy hogyan működik az életünk. És azokat a döntéseket kell meghoznunk, amelyek életet, boldogságot és örömöt hoznak mindennapjainkba.

És ha adhatok még egy utolsó tanácsot azoknak, akiknek változásra van szükségük az életükben: ha nem tetszik, ahogy a dolgok most működnek, változtass! Megvan rá a képességed, hogy teljesen átalakítsd életed minden területét – és ez a saját döntéseddel kezdődik.

forrás: Harmonet