sub

Információk, érdekességek

A 5 legfontosabb kristály kezdőknek

2019. augusztus 31.

Ha érdekel a kristálygyógyászat és szeretnéd kihasználni az ásványok különleges, misztikus erejét, érdemes egy alapkészlettel kezdeni. Mi az az 5 ásvány, amit feltétlenül be kell ehhez szerezned?  

A kristályok, ásványok, kövek gyógyító és misztikus célokra való használata egyidős az emberiséggel, népszerűségük máig töretlen. A technikának köszönhetően azonban nemcsak nyers formában juthatunk hozzá az ásványokhoz, hanem gyönyörűen csiszolva és a legkülönfélébb formákra alakítva, akár ékszerbe foglalva is.

Gyógyító erejük több síkról származik és vannak közöttük olyanok is, amelyek különösen jól használhatók bizonyos célokra: gyógyításra, szellemi elmélyülésre, a nyugalom és a béke állapotának elérésére, illetve mágikus szertartásokhoz.

Kristályok az otthonunkban

A kristályainkkal kialakított kapcsolatunk mindig egyéni, mindannyian kicsit másképp reagálunk ugyanarra a kristályra személyiségünk és megoldandó problémáinknak megfelelően. Ezért  légy türelmes – a személyre szabott, egyéni, jól használható kristálygyűjtemény kialakítása több időt is igénybe vehet, mint hogy egyszerűen kisétálsz az ásványboltból a tökéletes kollekcióval. Kezdd egy alapkészlettel, amelybe érdemes az alábbi öt kristályból válogatni: rózsakvarc, ametiszt, citrin, tigrisszem, hegyikristály.

Kezdetnek ennyi bőven elég, és ahogy használatba veszed őket és megismered az ásványok különleges erejét, már bátrabban válogathatsz a különleges kövek között is.

Hogyan vásároljak? Tényleg megszólítanak a kristályok?

Sokan mondják, akik már bizalmasabb viszonyt ápolnak a kristályokkal, hogy egy-egy darab beszerzésekor az ember érzi, hogy azt a kristályt meg kell vennie, szüksége van az adott darabra. Ez valóban az intuíció sugallata lehet, ne hagyd figyelmen kívül, de ne ess át a ló túlsó oldalára se (vagyis ne légy impulzusvásárló). Inkább szánj rá több időt, vedd kézbe a kiszemelt kristályt, próbáld érzékelni az energiáját és hagyd, hogy hasson rád. Tudni fogod, ha meg kell venned.

Rózsakvarc – Szeretet

Ha önmagadat szeretnéd teljesebben elfogadni vagy másoknak több szeretetet adni, mindenképpen használj rózsakvarcot! Nagyon gyengéd és finom ásvány, a béke, a szeretet, a szelídség, a harmónia és a nyugalom jelképe. Használata nyitottá tesz a szeretetteljes angyali energiák és a felső vezetés beengedésére is. Segít megbékélni a régi sérelmekkel, megvigasztalódni és elengedni a haragot minden szinten.
Tipp: Nemcsak meditációhoz és az otthonunk harmonizálására jó a rózsakvarc – hordhatod ékszer formájában is, mert különösen mutatós!


Citrin – Erő, akarat

Elősegíti a saját erőnk megtartását és a negatív erők távoltartását. A citrin nagyon erőteljes ásvány, a hagyomány szerint ezért nincs is szükség a tisztítására. A napfonat csakrával van kapcsolatban, elősegíti az emésztést, a regenerációt, erősíti az önbizalmat és az önbecsülést. Tulajdonságai révén inkább férfiasnak tekintjük.

Tipp: Használd az ivóvized energetizálására – elűzheted a fáradtságot és új erőre kaphatsz. A citrint a kereskedők kövének is tartják, régi babona, hogy a pénztárcában (vagy a lakásod bőség-sarkában!) tartva növeli a jólétet, a gazdagságot.

Hegyikristály – Tisztaság, szellemiség

Az egyik legkedveltebb kristály, nem véletlenül, hiszen nagyon tiszta gyógyító energiát képvisel. Gyógyító kristályként valamennyi csakrára és szervre hat, kiegyensúlyozza a szervezet és a finomtestek működését. Rezgése a Földanyával is különleges harmóniában van, ezért érdemes az otthonunk kiemelt területén, a középpontban is tartani egy szép hegyikristályt.

Tipp: Nemcsak jól mutat, de segít a lakás energiáit tisztán tartani az ablakokba fellógatott hegyikristály függő.


Tigrisszem – Földelés

A három alsó csakra energiájára hat nyugtatólag, oldja a stresszt és segít két lábbal állni a földön. Megfontolt cselekvésre és önuralomra ösztönöz.
Nyugtat és segít harmóniába kerülni önmagaddal, hogy megfelelően teljesíthess a stresszes szituációkban is.
Tipp: A mindennapok nehéz helyzeteiben, például vizsgán, tárgyaláskor vagy üzletkötéskor is érdemes használni, például marokkőként magunknál tartani.


Ametiszt – Intuíció, spiritualitás

Női ásványnak tartják és széles körben ismert és kedvelt ásvány a spiritualitás magasabb dimenzióba kívánkozók számára. Az agyi mirigyek (agyalapi mirigy, tobozmirigy) működésére és a magasabb intelligenciára hat, elősegíti a felsőbb kapcsolatainkra való nyitottságot.
Az ókorban szokás volt ametisztserlegből inni a bort, mert úgy tartották, hogy megvéd a lerészegedéstől.

Tipp: Tarts egy ametisztet a párnád alatt, ez elősegítheti a jósló álmokat! Az ametiszt alapvető választás akkor is, ha valamilyen kristályt szeretnél használni a meditációdhoz.

forrás: Harmonet.hu