sub

Információk, érdekességek

Melyik lesz a te mágikus színed? Keresd ki!

2020. február 23.

Ha ismered a színek hatását, akkor könnyedén kiválaszthatod azt, amelyik jó kedvre derít ezeken a borongós és depresszióra hajló téli napokon. Bizonyos színek energetizálnak, mások segítenek megnyugodni, és vannak olyanok is, amelyek önbizalmat adnak. De melyik is lesz a te mágikus színed?  

Nincs más dolgod, mint kitölteni ezt az egyszerű kis kvízt, hogy megtudd, milyen is jelenlegi hangulatod. Ha kész vagy, akkor válaszd ki, hogy melyik színt kell magadra öltened, esetleg becsempészned a lakásod minél több pontjára, vagy akár munkahelyeden az irodádba.

Írd fel a számot, hogy melyik állítás igaz rád a 13-ból!

  1. Igen alacsony az önbizalmam, lehetnék egy kicsit határozottabb is. Az emberek néha kihasználnak, én pedig döntésképtelennek érzem magam sok helyzetben.  
  2. Hiányzik a szenvedély és az izgalom az életemből.
  3. Olyan lomhának, tunyának érzem magam. Talán többet kellene mozognom.
  4. Sovány vagyok, nem túl jó az étvágyam, és nem eszem sokat.
  5. Szeretnék jókedvű lenni, nyitott és társaságkedvelő vagyok. 
  6. Nehéznek érzem a lelkem, sokszor vagyok csüggedt. 
  7. Sokkal logikusabban, átgondoltabban és komplexebben kellene kezelnem a problémákat. 
  8. Jó lenne több időt eltölteni a természetben.
  9. Szükségem lenne felfrissítő gondolatra, hogy újra hitet és reményt kapjak.
  10. Hajlamos vagyok arra, hogy feszült, merev és ideges legyek.
  11. Magas a vérnyomásom.
  12. Nehezen tudok nyugodt, derült lenni, és néha gondjaim vannak az alvással is.
  13. Túl sokat eszem.


Megvan?

Akkor most nézd meg, melyik a Te mágikus színed!

Ha IGEN volt a válaszod az 1, 2, vagy 3-as kijelentésre
a PIROS szín lesz a megfelelő:
ez a szín ugyanis harsány és izgalomba hoz. Stimuláló hatása sok területen érvényesül, például kiváló étvágyfokozó. Meggyorsítja a szívverést, erősödik tőle a vérkeringés. Az izgalom a szexre és a szerelemre is vonatkozik, nem véletlen, hogy ez a szerelem színe is. A feng shui mégsem a szerelem sarokba javasolja, mivel ez a tűz színe.

Ha IGEN volt a válaszod a 4 vagy 5-ös kijelentésre
NARANCSSÁRGA lesz a megfelelő szín számodra:
ez a szín ugyanis kifejezetten meleg, aktiváló, ami az öröm színe, és mozgásra serkent. Vitalitása segít elűzni a depressziódat, és jó hatással lesz szexuális energiáidra is. A szexcsakra színe, tehát a fehérneműkön is jó, ha visszaköszön egy narancsos árnyalatú szív. A narancs, mint gyümölcs, a déli országokban az összetartozás jelképe.

 

Ha IGEN volt a válaszod a 6 vagy 7-es kijelentésre,
SÁRGA színt csempéssz a környezetedbe:
ez a szín melegséggel áraszt el, és lelkesedést sugároz. Stimulálja idegrendszeredet, serkenti agyadat és felszabadítja a megrekedt energiákat. Az erőcsakra színe, tehát a belső erőforrásokat is segít mozgósítani. Távolságtartó és mégis vidám szín, olyan mint a Nap. Ha tanulnod kell, vagy erőfeszítéseket tenned a szellemi munkában, használd ezt a színt.

Ha IGEN volt a válaszod a 8 vagy 9-es kijelentésre, akkor
ZÖLD színnel vedd körbe magad:
ez az élet színe, ami rendkívül megnyugtató hatású. Az egyensúly színeként nyugalmi állapotba segíti tudatodat és érzelmeidet. A közelkeleten, az iszlám országokban ez a szín a harmónia, az önmagunkhoz való visszatalálás szent színe. A Korán idézeteit is gyakran írják zöld alapon fehérrel.

Ha IGEN volt a válaszod a  10, 11, 12, vagy 13-as kijelentésre, akkor a
KÉK szín fog segíteni:
a béke és nyugalom színe, ami segít a félelmet feloldani, és jó az álmatlanság ellen. Hűvösségével segít lelohasztani a gyulladásokat, például egy kék sál a torokgyulladás kiegészítő terápiája lehet.

forrás: Harmonet.hu